room inspiration

Hei! sorri for at det ikke ble noe blogging i går! Men var opptatt hele dagen med lekser og "jobb" - sitter å lager en russelogo for en noen venner som skal være russ i år!

Siden det nærmer seg jul elsker jeg og fikse og ordne på rommet mitt! Dette er den tiden på året jeg tilbringer mest tid inne på rommet, og faktisk klarer å holde det ryddig :)

Tenkte jeg kunne vise dere litt rom inspirasjon jeg har hentet fra weheartit - kollasjen har jeg laget selv. Dere kan følge meg på weheartit ---> her

Flere som elsker et ryddig og fint rom i juletidene? 

- TMP

Beautiful littlesister

heiheii! Nå kom jeg akkurat hjem etter en lang dag på skolen, som har vært veldig slitsom. Det er sykt mye som skjer for tiden hvor vi blant annet skal lage en reklamefilm for universitetet i nordland! Noe jeg gleder meg kjempemasse til. Ellers har vi ikke gjort mye i timene i dag, annet enn forberedelser. Vi har også startet å repiterer matte til tentamen vi har neste mandag - noe jeg gruer meg veldig til. 

Tenkte jeg kunne vise bilder jeg har redigert av søsteren min! De bildene var egentlig til en etterligningsoppgave jeg hadde på skolen i starten av året. En jeg ble utrolig fornøyd med, og resten var bare tullebilder vi tok til slutt. 


her er skoleoppgaven - hvor søsteren min er til venstre(blir jo så klart ulikheter når det kommer til utseendet).


du er nydelig! 

Hva har du gjort i dag? 

-TMP

Basic bloggdesign

Heii! 

Da har jeg gjort et forsøk på å forklare dere det mest basic innen bloggdesign. Å lage design er veldig lett om man først setter seg inn i det, og å kunne skrive i koder er noe man lærer seg etter hvert. 

<DIV> - det er dette bloggen er bygd opp av, alt av header, innlegg, sidebar osv. Når du bruker div, setter du på en måte inn en boks. Hvor du må skrive <DIV> når boksen din starter og </DIV> når boksen din slutter. 

 

<BR> - dette betyr at du starter på en ny linje. 

Som dere ser her setter jeg bare inn <br><br> om jeg ønsker å ha to mellomrom. 

 

 

<H1> - er overskrifter, du har mange i designet ditt og disse kalles for h1, h2, h3, h4 osv

Så om du ønsker en overskrift skriver du bare <h1> OVERSKRIFTEN </h1>

Eksempel fra mitt bloggdesign: 

 

Om du ønsker å endre ting i sidebaren din, er dette veldig lett! Først må du gå til >rediger >maler - hvor du så må finne f.eks profilbilde ditt. 

Når du har funnet bildet ditt er det bare å skrive inn den teksten du vil. 

Her har jeg laget mellomrom mellom bilde mitt og teksten jeg ønsker. Grunnen til at det står <font face="Helvetica Neue">Therese Marlene Pareliussen</font> - er fordi jeg ønsket en annen font. Så det du gjør når du ønsker en annen font er å bruke koden: 

<font face="FONT">TEKST</font>

 

For endring av skrifstørrelse og farge bruker du kodene: 

Skriftstørrelse: font-size: 8pt;  < her endrer du tallet 8 til det du ønsker. 

Farge: color: # 000000; < her bytter du ut 000000 til den fargekoden du ønsker, fargekoder finner du ved å bruke photoshop eller søke på nett. Koden #000000 er hvit. 

 

Når du ønsker å legge inn bilder i sidebaren din bruker du denne koden: 

<img src="BILDEURL" height="200">

Før du kan legge inn bilder må du laste dem opp på nett. Jeg bruker tinypic - Når du har lastet bilde opp velger du > Direct Link for Layouts

Du legger inn bilde der det står "BILDEURL" - så endrer du størrelsen hvis du ønsker. Da endrer du bare tallet 200 til ett du synes passer -  høyere tall for større bilde, her er det bare å prøve seg fram. 

 

Håper dette var til nytte! 

-TMP

design tips?

heihei! har en utrolig rolig lørdagskveld, noe som er kjempe deilig! 

Tenkte kanskje jeg kunne legge ut noen basic bloggdesign tips! Er ikke kjempeflink selv, men har lært meg grunnleggende koder osv. Så om dere vil kan jeg prøve så godt jeg kan med å legge ut koder som jeg kan forklare på en enkel måte. 

Slenger med noen bilder fra designet jeg har laget:  

Synes dere jeg skal legg ut bloggdeisgn tips?

-TMP

throwback

heii! 

I dag har jeg gått igjennom alle bildene mine fra i sommer - og guud hvor mye jeg savner den. Vinteren er veldig koselig, men savner å ikke fryse... Slenger med noen bilder jeg har redigert fra når jeg og bestevenninna var på Kreta. 

Flere som savner sol og varme? 

-TMP

Studio

Heii, da er jeg tilbake på bloggen! Har også fikset meg nytt design, er veldig enkelt og håper jeg får fikset meg en header snart. 

Denne uken var vi i studio for å fikse en skoleoppgave hvor vi skulle lage et surrealismebilde. Vi tok også noen profilbilder mens vi var i studioet, noe vi ble fornøyde med. 
Hva synes dere? 

-TMP

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Februar 2013
hits